Stigtomta Struts
www.stigtomtastruts.com
Huvudsida
Information om oss
Beställ produkter
Notiser
Gårdsbutik
Butiker
Strutskött
Strutschark
Strutsrecept
Vin & Struts
Restauranger
Julbord
Fakta om struts
Video & länkar
Mässor & marknader
Hudvårdsprodukter
Pressmeddelande
Kontakta oss

Hudvårdsprodukter


Våra hudvårdsprodukter kan köpas hos vår återförsäljare BOFA Vanadisvägen 28, Stockholm 08-31 43 00. Det går även att handla direkt av oss på marknader, mässor och i gårdsbutiken.

 Nu går det även att beställa varorna via vår hemsida. När betalningen registrerats skickas varorna med posten.


 
strutsolja från Stigtomta Struts

Strutsolja - kajaput:

strutsolja, tistelolja, E-vitamin, eterisk olja kajaput.

Strutssalva från Stigtomta Struts

Strutssalva - mandarin:

strutsolja, bivax, E-vitamin, eteriska oljor mandarin.

Strutssalva från Stigtomta Struts

Strutssalva - ringblomma & lavendel:

strutsolja, bivax, E-vitamin, ringblomsextrakt, eteriska oljor lavendel.

Strutsoljan utvinns av fettet som smältes, filtreras och renas. Den rena oljan skickas sedan till fabrik för produkttillverkan. Produkterna är registrerade på läkemedelsverket som kosmetiska och hygieniska produkter.

Amerikansk hemsida om strutsolja

Ingrediensbeskrivning:

Strutsolja

Strutsolja har använts mot brännskador, muskelvärk, eksem och som hudvårdsmedel sedan 4000 år i Afrika och Australien. Oljan liknar det fett som finns naturligt i vår egen hud. Därför går den lätt in i huden utan att blockera porerna. Den är fuktighetsbevarande, har antiinflammatoriska egenskaper och har god effekt på olika hudproblem. Den bygger upp de underliggande hudlagren och hjälper din hud att behålla sin vitalitet och spänst. Oljan innehåller omega 3, 6 och 9 och har i tester till och med visat sig  vara effektivare än den mer kända emuoljan.

 

E-vitamin

E-vitamin är ett ämne som tränger in i huden, absorberar solens farliga UV-strålar och tar hand om de fria radikaler som bildas vid solning och när miljögifter bryts ner. Vitaminet stimulerar blodcirkulationen, förebygger rynkbildning, och kan eventuellt hjälpa till vid läkning av hudbristningar, sår och ärr vid regelbunden behandling över en längre period. E-vitamin verkar också som ett slags naturligt konserveringsmedel, motverkar oxidering (härskning) av fetter och eteriska oljor.

 

Bivax

Bivaxet framställs av svenska bin. Man erhåller vaxet från kakorna sedan honungen slungats. Bivax verkar mer skyddande än oljor och andra fetter genom att det långsamt sugs upp av huden. Det kan inte härskna som andra fettämnen. Det är mjukgörande utan att täppa till porerna, verkar lugnande på irriterad hud och återställer hudens normala balans. Bivax har använts sedan urminnes tider inom hud- och medicinalvård.

Bivaxet ger en bra konsistens i läppcerat, salvor

och krämer.

 

Eterisk olja - Lavendel

Utvinns genom destillering av Lavendelblommor som odlats i Provance i Frankrike. Den är en utmärkt hudolja, och kan användas av alla hudtyper. Den är lugnande, talgbalanserande , stimulerar celldelningen, vilket innebär att den  motverkar rynkor. Dess milt lugnande, balanserande effekt främjar läkning av sår och passar utmärkt till behandling av små brännskador, till exempel solbränna. Oljans cirkulationsbefrämjande och smärtlindrande effekt passar bra vid reumatiska besvär. Lavendel används också vid behandling av olika hudsjukdomar såsom eksem, acne, infekterad hud och insektsbett.

 

Ringblomsextrakt

Man använder hela blomkorgar som skördas precis när de slagit ut, och extraheras med CO2 (koldioxid).Extrakt från ringblomma verkar helande och vävnadsbildande på all sorts hy. Det används med fördel på irriterad, inflammerad hud, eksem och där huden ska nybildas, som vid solbränna, sår, hudlöshet, m.m. Bra även vid finnar och acne, och vid behandling av kroniska och svårläkta sår, som liggsår och bensår.

 

Eterisk olja - Mandarin

Utvinns genom pressning av skalen från mandariner som kommer från Italien. Mandarinoljan är den mildaste och mjukaste av alla citrusoljor. Den verkar välgörande och uppstramande på trött hud som förlorat sin elasticitet. Den är stärkande och lugnande på sinnet.

 

Eterisk olja – Kajaput

Utvinns genom destillering av bladen från det stora Kajaputträdet som växer i Australien och södra Asien. Har används inom folkmedicinen vid olika hudinfektioner, förkylningar, halsproblem och huvudvärk. Oljan verkar smärtlindrande och cirkulationsbefrämjande vid reumatism, led -, muskel - och nervvärk. Är bakteriedödande vid acne, psoriasis och andra hudinfektioner samt vid insektsbett. Kajaputoljan verkar renande och infektionshämmande .

 

Tistelolja (kallpressad)


Pressas ur färgtistelns frön. Innehåller mycket fleromättat fett, 80% linolsyra. Många hudproblem kan bero på linolsyrebrist. Oljan sugs lätt upp av huden och verkar stärkande för cellerna. Den motverkar torr och rynkig hud.

 

 



Tipsa en vän